Speciale apps voor de Google-bril
Foto: google
Bij Google menen ze het, met hun Project Glass. Op een Amerikaanse bijeenkomst voor ontwikkelaars toonde een Google-medewerker een aantal apps, zoals Gmail en Evernote, die met de hoogtechnologische bril zullen kunnen werken.

Het South by Southwest-festival (SXSW) in het Amerikaanse Austin is een jaarlijkse bijeenkomst van creatieve geesten uit verschillende sectoren. Uit de muziek- en filmindustrie bijvoorbeeld, maar de laatste jaren ligt de nadruk steeds meer ook op technologische ontwikkelingen. 

En op zo'n conferentie kan Google natuurlijk niet ontbreken met zijn Glass-project. Timothy Jordan, die bij Google ontwikkelaars warm moet maken voor het het Glass-project, toonde er hoe de bril zal werken met apps zoals Gmail, de notitiedienst Evernote en de nieuwssite van de New York Times.

Apps zullen informatie kunnen tonen op de display van de Google-bril met een soort steekkaarten, die gelijkaardig zijn aan de kaarten die Google Now gebruikt op Android.

Jordan benadrukte op SXSW dat ontwikkelaars nieuwe apps zullen moeten maken voor de Google-bril, en dat ze dus niet zomaar bestaande Android-apps zullen kunnen omzetten. De Glass-app van de New York Times toont bijvoorbeeld enkel een foto en een titel, en geeft een gebruiker de mogelijkheid om het bijhorende artikel te laten voorlezen.

Hoe Google Glass zal functioneren wordt steeds duidelijker, en Google lijkt vastbesloten om een echt product te maken van dit revolutionaire concept. Afwachten of de deadline van eind dit jaar gehaald zal worden, en hoeveel een gewone sterveling zal moeten betalen om met zo'n Google-bril te kunnen rondlopen.