Noodlijdend Beerschot vraagt gerecht bescherming tegen schuldeisers
Foto: WAS
Niet alleen sportief zit Beerschot in de rats. De eersteklasser wil beroep doen op de Wet Continuïteit Ondernemingen, het vroegere gerechtelijk akkoord. De club heeft heeft daartoe maandag bij de Antwerpse rechtbank van koophandel een verzoekschrift ingediend, schrijven Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws en De Morgen dinsdag. De procedure moet de club tijd geven om akkoorden te zoeken met zijn schuldeisers.

De rechter heeft tien dagen de tijd om het verzoek van Beerschot ontvankelijk en gegrond te verklaren. Er moet ook een curator worden aangeduid. Daarop is de club voor zes maanden beschermd tegen dagvaardingen van schuldeisers en de uitvoering van vonnissen.

In de kranten bevestigt Beerschot-voorzitter Patrick Vanoppen het verzoek. Verder onthoudt hij zich van commentaar. 'Ik wacht liever tot na de uitspraak van de rechter', klinkt het nog. Coach Jacky Mathijssen houdt de hoop erin. 'Veel bedrijven die bescherming tegen schuldeisers vroegen, konden achteraf opnieuw floreren', argumenteerde hij.

Licentie in gevaar?

Bij de Licentiecommissie wil men niet vooruit lopen op de zaak. Het gerechtelijk akkoord hoeft niet noodzakelijk gevolgen te hebben voor de aanvraag van de licentie voor volgend seizoen. 'Uiteraard zullen wij de uitspraak van de rechter bekijken', aldus licentiemanager Niels Van Branteghem. 'Er is alleszins geen reglement dat stelt dat clubs die een gerechtelijk akkoord hebben, geen licentie mogen krijgen.'

Na afgelopen weekend staat ook vast dat Beerschot play-off 3 moet spelen. Klopt het daarin Cercle, dan speelt het met drie tweedeklassers om een plek in eerste klasse.