Spa-Francorchamps wordt toeristische attractie

Het formule 1-circuit van Spa-Francorchamps wordt binnen enkele jaren “een innovatieve toeristische trekpleister”, met een themapark rond mobiliteit, activiteiten in de natuur en originele overnachtingsmogelijkheden. Dat hebben de ontwerpers dinsdag aangekondigd naar aanleiding van Mipim, de internationale immobiliënbeurs die van 12 tot 15 maart plaatsvindt in het Franse Cannes.

Op de site wordt een themapark gebouwd rond de auto, het transport en de technologische vernieuwing. In het museum van Spa-Francorchamps zullen liefhebbers terecht kunnen voor een formule 1-simulator en elektronische racewagens.

Daarnaast kunnen bezoekers de natuur opzoeken, waar ze kunnen mountainbiken of wandelen. Het circuit zelf kan, wanneer er geen wedstrijden plaatsvinden, gebruikt worden om bijvoorbeeld festivals of rommelmarkten te organiseren.

‘We kunnen zo'n 600.000 toeristen per jaar ontvangen', zegt José Clossen, de directeur van het technologisch toeristisch centrum van Wallonië. Het project zal 61 miljoen euro kosten en wordt gesteund door de Waalse overheid.