Bankgegevens Michelle Obama gehackt
Foto: AFP

Een Amerikaanse federale politiedienst heeft dinsdag bekendgemaakt dat ze een onderzoek opent naar mogelijke piraterij van persoonlijke gegevens, met name die van de first lady Michelle Obama en vicepresident Joe Biden.

‘Wij hebben een onderzoek geopend, maar we zullen niet meer zeggen want het onderzoek loopt', zei woordvoerder Max Milien van de Secret Service op vragen naar de uitlatingen van een website. De Secret Service moet de hoge verantwoordelijken van de Amerikaanse uitvoerende macht en hun gezin beschermen, maar is ook bevoegd voor bankfraude en geldvervalsing.

Een website met extensie .su (de toenmalige Sovjetunie) verklaarde dat ze onder andere de persoonlijke gegevens van Michelle Obama, Joe Biden en van celebrities zoals Beyoncé en Jay-Z heeft gehackt. De rubriek over de First Lady is een van meest uitgebreide. De site publiceert iets wat haar nummer bij de sociale zekerheid zou kunnen zijn, haar telefoonnummers en bankgegevens. Acteurs Mel Gibson, Arnold Schwarzenegger en Paris Hilton zouden zich ook tussen de veronderstelde slachtoffers van deze site bevinden.