VAB en Touring rukken massaal uit voor ongevallen
Foto: Bart Dewaele

De chaos door de intense sneeuwval heeft zich dinsdag ook laten gevoelen bij VAB en Touring. VAB moest vier keer zoveel tussenbeide komen voor ongevallen, slippartijen en mensen die zich vastreden in de sneeuw dan op een normale voormiddag in maart. Touring moest uitrukken voor 317 ongevallen. Op een normale sneeuwdag zijn er dat 90 à 100.

Toch lag het totale aantal interventies (depannages dus bijgerekend) bij Touring niet spectaculair veel hoger, zegt woordvoerder Danny Smagghe. ‘Dat lijkt erop te wijzen dat veel mensen toch van thuis uit hebben gewerkt of hun verplaatsing hebben uitgesteld tot de middag.' VAB merkte daar weinig van en verwijst naar de redelijk hoge verkeersintensiteit dinsdagochtend en het nieuwe filerecord.

VAB vindt dat de overheid haar aanpak bij grote hoeveelheden sneeuw moet aanpassen en meer de nadruk moet leggen op het ruimen van de sneeuw. Touring hoedt zich voor conclusies en wacht het overleg woensdag af met onder meer bevoegd minister Hilde Crevits, de politie en de vrachtwagensector. ‘Misschien moeten we wel eens over de grens gaan kijken, in Duitsland bijvoorbeeld, waar ze toch meer geconfronteerd worden met hevige sneeuwval en hoe ze het daar doen', aldus Smagghe.