De waarnemend burgemeester van Doornik, Paul-Olivier Delannois, heeft een opmerkelijke oproep gedaan aan de plaatselijke boeren. Hij vraagt hen om mee de sneeuw te ruimen die dinsdag viel.

Vijf Doornikse boeren die tractoren hebben die uitgerust zijn om sneeuw te ruimen, hebben dinsdagochtend de gemeentelijke diensten geholpen met het vrijmaken van de secundaire wegen. De hoofdwegen werden door de diensten van de gemeente vanaf 3 uur dinsdagnacht vrijgemaakt.

‘Al onze voertuigen en twee tractoren zijn op het terrein. De hulp van de boeren is zeer handig om de straten in de dorpen vrij te maken. De gemeenten Barry, Vezon, Gaurain, Maulde, Béclers, Quartes en Havinnes werden al vrijgemaakt door de boeren. Momenteel zijn we bezig in het westen van Doornik, namelijk in de gemeenten Lamain, Ere, Esplechin, Hertain, Templeuve en Blandain', zegt Bernard Vantieghem, die het volledige gebeuren coördineert.

'In totaal moet achthonderd kilometer weg vrijgemaakt worden. Wat we het meest nodig hebben, zijn mensen die de machines kunnen besturen. We zijn sinds drie uur vanochtend bezig en de vermoeidheid slaat stilaan toe', klinkt het.