Op de verkeersassen waar lange files stonden, merkten telefoonoperatoren dinsdagmorgen een verhoogde drukte en soms een overbelasting van het netwerk op. Toch waren er geen technische problemen, zo blijkt uit een rondvraag.

Mobistar spreekt over 40 pct meer sms-trafiek en 30 pct meer gesprekken. 'We merkten een stijging van het sms-verkeer met 40 pct, maar dat is een normale reactie als er saturatieproblemen zijn', aldus woordvoerder Mathieu Van Overstraeten van Mobistar.

Het aantal telefonische oproepen steeg met ongeveer 30 procent, telkens ten opzichte van vorige week dinsdag. Er zijn wel geen technische problemen gemeld. 'Het netwerk raakte overbelast op sommige plaatsen waar veel verkeer was, bijvoorbeeld op het viaduct van Vilvoorde, omdat er nu eenmaal een technische limiet is.'

Net als Mobistar zegt Belgacom dat het telefonieverkeer, gezien de weersomstandigheden, uiteindelijk relatief normaal verliep. 'Mensen moesten op bepaalde drukke plaatsen wat meer geduld oefenen, maar technische problemen ondervond het netwerk niet', aldus woordvoerster Frédérique Verbiest van Belgacom.

'Er wordt met dergelijk weer altijd meer gebeld, omdat mensen elkaar verwittigen dat ze later zijn bijvoorbeeld.'

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig