Een EAN-code is een nummer dat wordt gebruikt om een leveringspunt van elektriciteit en gas te identificeren. Dit uniek nummer is verbonden aan het adres van de aansluiting zelf. Er is altijd een aparte EAN-code voor elektriciteit en voor gas en deze bestaat uit 18 cijfers beginnend met 54.

De EAN-codes van de aansluitingen op het distributienet vallen onder het beheer van de intercommunales en niet van de energieleveranciers.

De EAN-code wordt gebruikt bij alle interacties met de intercommunales en de energieleveranciers:

  • in geval van een nieuwe aansluiting krijgt U dat nummer van uw intercommunale samen met hun offerte voor het plaatsen van deze aansluiting
  • u heeft deze code nodig om een nieuw contract aan te gaan met een energieleverancier voor het leveren van elektriciteit en/of gas op uw adres.

U moet ook weten dat u deze code bij verhuis niet meeneemt naar uw nieuw adres. Een EAN-code hangt immers samen met het adres zelf en niet met u persoonlijk. Daarom moet u over de EAN-code van elektriciteit en/of aardgas van uw nieuw adres beschikken om daar uw contract te regelen. U kan deze bekomen via de vorige bewoner of opvragen bij de intercommunale op uw nieuw adres.

Voor het volledige overzicht van het elektriciteits- en aardgasaanbod alsook de promoties van de maand met details en voorwaarden kan u op de site van mijnenergie.be terecht. U kunt er zich ook registreren om elke maand op basis van uw eigen gegevens alle nieuwe prijzen van de energeleveranciers via e-mail te ontvangen