Sarah Jessica Parker houdt misvormde voeten over aan acteerrol
Foto: PN
Sarah Jessica Parker heeft haar hoge stiletto's duur betaald, zo beweert ze. De actrice zou misvormde voeten hebben overgehouden aan schoenen die ze droeg op de set.

Wie aan Sarah Jessica Parker denkt, denkt gelijk aan stiletto's. De Amerikaanse ster maakte merken als Manolo Blahnik en Christian Louboutin bekend bij het brede publiek. Maar niet zonder gevolg, zo blijkt.

Voor haar rol als werkende moeder Kate Reddy in de film 'I Don't Know How She Does It' uit 2011, schoof de actrice goedkopere pumps aan haar voeten. 'Ik droeg schoenen van Nine West met plastic zool. De schoenen vielen geregeld uit en daardoor sloeg ik mijn enkel om met een uitstekend bot tot gevolg', aldus de actrice. 'Toen ik naar de dokter ging, vertelde hij me dat ik een vergroeiing had die daar niet hoorde te zitten', voegt Parker eraan toe.

De Amerikaanse liet zich in hetzelfde gesprek uit over haar voorlopersrol als producer en actrice in Sex and the City. 'Ik heb de weg geëffend voor Lena Dunham uit Girls, eveneens een serie van HBO. HBO moedigde me destijds erg aan en creëerde zo ruimte voor vernieuwende tv, ik vraag me af of Girls zou hebben bestaan zonder Sex and the City', voegt Parker eraan toe.