Woedende Carl Huybrechts haakt in tijdens radio-interview
Foto: *
In het actualiteitsprogramma 'Peeters & Partners' op Radio 1 reageerde Carl Huybrechts razend op een vraag van Annemie Peeters. Toen de presentatrice hem vroeg naar de kleine kantjes van zijn overleden vriend en oud-voetbalcommentator Rik De Saedeleer gooide de flamboyante televisiepresentator de telefoon dicht.

Toen Annemie hem deze morgen vroeg naar de kleine kantjes van De Saedeleer, begreep Huybrechts niet waarom ze dat wou weten. Hij vond de vraag ongepast en 'typisch voor de radio'. Een aanhoudende Annemie bleef de vraag herhalen, maar kreeg geen antwoord. Huybrechts reageerde met 'Godverdomme, Annemie' en haakte gewoon in.

Beluister het bewuste fragment:

‘Ja, ik was boos en nee, ik neem niets terug. Ik zie er écht de relevantie niet van in om te zoeken naar kleine kantjes van een aardige man als Rik De Saedeleer, die nog maar pas langs een klein poortje het stadion van dit leven heeft verlaten. Bovendien moest ze toch weten dat ik de jongste 15 à 20 jaar met Rik een liefdevolle vriendschap had opgebouwd. Kijk, ik verdraag dat soort negatieve schijnjournalistiek niet meer. Dit gesprek was trouwens al erg negatief gestart. Komaan, hoorde je die opmerking van die deken die beweerde blij te zijn met de dood van Rik omdat Racing dan een supporter minder heeft?'

‘Wel chapeau voor Annemie, die me achteraf terugbelde om het uit te praten. Ze weet het voorval aan de ongelukkige voorbereiding van haar programma. Ze zegt dat het niet de bedoeling was om negatief te doen, maar dat het gesprek eerder humoristisch bedoeld was. Zo had ik het niet begrepen. Enfin, incident gesloten.' 

Passie voor voetbal


De legendarische voetbalverslaggever en sportjournalist Rik De Saedeleer is vorige zondag op 89-jarige leeftijd overleden. Het was Carl Huybrechts die dat droevige nieuws op 5 maart bekendmaakte.

Hun gemeenschappelijke passie voor voetbal en hun vriendschap leidden in het najaar van 2011 tot de publicatie van 'Rik De Saedeleer. De stem van ons voetbal', de door Huybrechts opgetekende memoires van De Saedeleer. Huybrechts heeft veel respect voor een van Europa's beste voetbalcommentatoren en heeft naar eigen zeggen zijn zoon naar Rik en andere bewonderenswaardige naamgenoten genoemd.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig