Het openbaar ministerie vordert dertig maanden cel en 5.500 euro boete voor een vroegere filiaalhouder van de Record Bank in Ekeren. De 44-jarige man uit Berchem stal geld van zijn klanten en werkgever om zijn eigen schulden af te lossen. De bank eist een schadevergoeding van 120.353 euro.

De beklaagde raakte door financiële problemen verslaafd aan cocaïne en alcohol. Om zijn schulden te betalen, ontvreemdde hij op verschillende manieren geld van zijn klanten en de bank.

Zo hield hij bijvoorbeeld bedragen achter, wanneer de veiligheidsfirma het cash geld kwam brengen. Op die manier wist hij zo'n 33.000 euro op te strijken. Hij stal ook voor bijna 24.000 euro uit de kassa en drukte de huurwaarborgen van een immobiliënkantoor achterover.

Verder haalde de beklaagde enkele tienduizenden euro's af van de rekeningen van drie klanten. Telkens vertelde hij hen dat het beter was om ze op een andere rekening te zetten. In plaats van dat te doen, stak hij hun centen gewoon in zijn eigen zak. De klanten werden inmiddels vergoed door Record Bank.

Eind 2008 besefte hij dat de situatie hopeloos was en stelde hij de bank op de hoogte. Die trok begin 2009 zijn mandaat als filiaalhouder in en diende klacht in. Hij wilde zijn schade vergoeden door de bank zijn verzekeringsportefeuille ter waarde van 150.000 euro aan te bieden, maar dat aanbod werd volgens zijn advocate afgeslagen. Zij vroeg om een milde straf.

Het vonnis volgt op 29 maart.