Noël Slangen naar raad van bestuur van VRT
Foto: jimmy kets

De Vlaamse regering heeft Noël Slangen voorgedragen voor de raad van bestuur van de VRT. Hij vervangt er Claude Marinower, de Open VLD-schepen van Onderwijs en Rechtszaken in Antwerpen.

De 47-jarige Slangen verkocht in januari nog zijn communicatiebedrijven Groep C en Connect. Over zijn functie als VRT-bestuurder zegt hij: ‘Vroeger had ik, ondanks mijn interesse in de media, geen tijd voor dat engagement. Nu is die tijd er wel'.

De gewezen communicatieadviseur van ex-premiers Guy Verhofstadt en Jean-Luc Dehaene is van plan geen publieke uitspraken meer te doen over de openbare omroep.

'Ik zal niet langer commentaar geven op de openbare omroep omdat naar mijn misschien wat ouderwetse bedrijfsvisie in dit geval de voorzitter van de VRT namens de raad van bestuur moet communiceren en de verkozenen wat de politieke standpunten betreft', klinkt het.

Het is de tweede opvallende wissel in de raad van bestuur op twee weken tijd. Vorige week nog werd Marijke Verboven, de vrouw van N-VA-Kamerlid Ben Weyts, voorgedragen als lid van de raad van bestuur van de openbare omroep.

Verboven vervangt er Valerie Van Peel, een ex-journaliste die sinds 2009 werkt voor N-VA en die momenteel OCMW-voorzitster is in Kapellen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig