Google-baas noemt smartphones asociaal
Foto: afp
Bij Google verdienen ze een bom geld met advertenties bij hun Android-software. Toch noemt Google-topman Sergey Brin smartphones asociaal.

'Toen we vijftien jaar geleden met Google begonnen, was mijn visie dat informatie naar je toe zou komen als je ze nodig hebt. Je zou er niet eens een zoekopdracht voor moeten lanceren', zegt Brin tijdens een babbel op een TED-conferentie. Hij hekelt de manier waarop iedereen zich nu afsluit van andere mensen en op een smartphoneschermpje kijkt.

'Is dit hoe we willen interageren met andere mensen? Zijn we in de toekomst met elkaar verbonden door voorovergebogen over een stukje glas te wrijven?', vraagt Brin zich af.

'Ik heb een tic. Mobiele telefoons zijn bij meer mensen een zenuwtrek geworden. Als ik zou roken, zou ik eerder een sigaret opsteken - dat ziet er cooler uit. Maar ik haal dan dit ding boven en zie eruit alsof ik iets belangrijks te doen heb. Het is gek hoeveel tijd ik spendeer aan mezelf af te sluiten in mijn mailbox', zegt de Google-oprichter.

Brin doet deze uitspraken natuurlijk om de aandacht te vestigen op Google Glass, de interactieve bril waar hij al maanden mee rondloopt en die vanaf eind 2013 voor het grote publiek beschikbaar zou moeten worden.

Met Glass hoopt Google om nieuwe en natuurlijke manieren te vinden voor mensen om met elkaar om te gaan. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig