SHOPSPOT. Vijf fijne adresjes in Mechelen
Fast Forward Sneaker Shop Foto: rr
Een beetje in de schaduw van nabije buren Antwerpen en Brussel, maar Mechelen is absoluut ook een gezellige winkelstad. Het voorbije jaar openden verschillende gezellige koffiebars rond de Bruul hun deuren en deze stad heeft het voordeel dat alles dicht bij elkaar ligt. Vijf winkels die u snel moet leren kennen.

- Lily -
Onze-Lievevrouwestraat 120

U zou er (ten onrechte) al snel voorbijlopen, maar deze kleine boetiek kan toch uitpakken met een uitgebreide collectie vrolijke jurken en originele accessoires. Nog schoenen nodig bij de outfit? In de winkel naast de deur opende vorig jaar Noë by Lily met de kleurrijke schoenencollectie van het Belgische merk Noë.

www.shoplily.be

- Supergoods -
Onze-Lievevrouwestraat 116

Nieuwkomer Supergoods profileert zichzelf als eco-conceptstore. Naast meubels en interieuraccessoires vindt u hier ook kleding (voor volwassenen en kinderen) van minder bekende labels zoals L'Herbe Rouge en Nurmi , maar daarom niet minder de moeite.

www.supergoods.be

- Fast Forward -
Borzestraat 38

Deze sneakershop is nog maar net open, maar al wie op zoek is naar een origineel paar schoenen hoort hier halt te houden. Fast Forward kiest voor een groot en breed gamma, met onder andere Keds en Clae, maar van alle schoenen bestellen ze slechts een beperkt aantal.

www.fastforwardshop.be

- Paté du chef -
Vismarkt 24

Geen kleding, althans niet voor volwassenen, maar wel heel erg veel leuke accessoires zoals tassen en portefeuilles (van onder andere Cat&Co), juwelen van Wouters & Hendrix en andere hebbedingen.

- Tiffany -
Bruul 48-50

Naast labels als Pepe Jeans en Armani, hangt hier ook veel van eigen bodem in de rekken met onder andere labels als Essentiel, Mer du Nord, Just in Case en Hampton Bays. Nieuw zijn de frisse jurkjes van de Belgische ontwerpster Marie-Léonie Stock.

www.trent.be

 

Wat zijn uw favoriete adresjes in Mechelen? Deel ze met onze lezers in de commentaren.