Anne Hathaway verontschuldigt zich voor keuze Oscarjurk
Anne Hathaway in Prada Foto: Photo News
Anne Hathaway heeft zich verontschuldigd bij de Italiaanse ontwerper Valentino, nadat ze op het laatste moment had besloten zijn jurk in te wisselen voor een Pradajurk om te paraderen op de rode loper van de Oscars.

De poederroze Pradajurk met opvallende ruguitsnijdig die Anne Hathaway koos voor de Oscars kon op gemengde reacties rekenen, maar meer dan de snit van de jurk was het vooral het label dat voor commotie zorgde.

Net voor de actrice - die voor haar rol in Les Misérables werd bekroond met een Oscar - op de uitreiking zou verschijnen, had modehuis Valentino namelijk een persbericht de wereld ingestuurd, waarin ze verkondigden dat Hathaway in een couturejurk van hun hand zou verschijnen.

De 30-jarige actrice heeft een vriendschappelijke band met de ontwerper - het was ook Valentino die haar trouwjurk mocht ontwerpen - en heeft zich daarom publiekelijk verontschuldigd voor het misverstand.

'Ik kwam zaterdagavond laat te weten dat er op de Oscars een gelijkaardige jurk zou zijn aan deze van Valentino die ik dacht te dragen, en daarom vond ik het best voor alle betrokkenen dat ik een andere jurk koos', aldus Hathaway. Die persoon was Amanada Seyfried, die schitterde in een ontwerp van Alexander McQueen. 

'Hoewel ik de Pradajurk die ik uiteindelijk droeg fantastisch vond, was het een moeilijke beslissing op het laatste moment omdat ik er zo had naar uitgekeken een Valentinojurk te dragen, om onze diepe vriendschap te eren. Ik betreur dan ook heel erg elke teleurstelling die ik zou hebben veroorzaakt', klinkt het nog.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in