Vijf vuistregels om je site vindbaar te maken
Foto: rr
Search Engine Optimalization (SEO) is al jaren enorm belangrijk voor vrijwel elke website. Maar wat zijn de vuistregels van SEO? Mel Krul van Solden.be geeft zijn vuistregels.

Regel 1: Creëer unieke content
Ze zeggen niet voor niets; “content is koning”! De belangrijkste regel is dan ook om unieke en kwalitatieve content te gebruiken. Doe je dit niet, of gebruik je gedupliceerde content, dan kun je zelfs een penalty krijgen. Google verandert haar standaard continu. Wat je site nu een hoge pagerank en positie kan geven, kan over een aantal maanden niet zo waardevol zijn. De enige factor die nooit verandert, is kwaliteit in je content.

Regel 2: maak je site ‘leesbaar’ voor Google
Deze regel is in feite net zo belangrijk als de eerste regel: maak je site ‘leesbaar’. Google leest websites met zogeheten “bots” en “spiders”. Maar deze beestjes kunnen hun werk niet doen als ze vast komen te zitten. Zo missen ze delen van je website en komt dit niet op in de zoekresultaten.

Gelukkig is dit gemakkelijk te voorkomen. Door je aan te melden als webmaster bij Google, kun je hulp vragen via hun ‘webmaster tools’. Met één van deze tools kun je gemakkelijk nakijken of alles goed leesbaar is voor Google.

Regel 3: Let op je keywords
Het lijkt gemakkelijk, maar blijkbaar snapt nog niet iedereen het hele concept van keywords. Zo zie ik veel (kleine tot middelgrote) websites en blogs worstelen met teksten die volgepropt zitten met één keyword.

Persoonlijk houd ik mij aan maximaal één keyword per 100 woorden. Vraag jezelf ook af: “Hoe Googelt mijn doelgroep?” Doe genoeg onderzoek, om zo effectief mogelijk te blijven.

Regel 4: Link zorgvuldig en verantwoord
Een populaire methode van veel SEO-managers is linkbuilding. Hier laat je externe websites naar jouw website linken. En het gaat hier (wederom) niet om kwantiteit, maar om kwaliteit. Google verdeelt alle websites in ‘neighbourhoods’. Komen je links uit een ‘slechte woonwijk’ (denk aan link farms) dan word jij in die slechte woonwijk geplaatst.

Regel 5: Share!
Zorg er altijd voor dat lezers je afbeelding, artikel, page of hele website kunnen delen. Deel het zelf ook op je social media. Door social media te implementeren in je SEO- je strategie, krijg je sneller en betere resultaten.

Mel Krul is content manager bij Solden.be, een website waar dagelijks tientallen nieuwe kortingen en kortingscodes worden verzameld van honderden Belgische webshops.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in