Roger De Vlaeminck geeft commentaar bij Tirreno - Adriatico
De Vlaeminck stelde eerder dit jaar zijn boek voor. Foto: BELGA
Roger De Vlaeminck zal op Sporza samen met Renaat Schotte commentaar geven bij de Tirreno - Adriatico. De Vlaeminck won de 'Koers der Twee Zeëen' zelf zes keer op rij. Van 1972 tot 1976 was hij telkens de beste in de Italiaanse klassieker.

Met Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico hoeft de wielerliefhebber de komende weken niets te missen van het wielergebeuren. Michel Wuyts en José De Cauwer nemen Parijs-Nice voor hun rekening, Renaat Schotte doet in de Tirreno dan weer een beroep op Roger De Vlaeminck.

'Omdat we geen tweede vaste cocommentator naast José De Cauwer hebben, ga ik op zoek naar gelegenheidscommentatoren. Wie kon ik voor de Tirreno beter vragen dan Roger De Vlaeminck? Die won de Italiaanse rittenkoers zes keer op rij', aldus Renaat Schotte. Het is niet eerste keer dat 'Monsieur Paris-Roubaix' in de commentaarcabine plaatsneemt. In het verleden deed hij dat al bij de wedstrijden Parijs-Brussel en (uiteraard) Parijs-Roubaix, de helleklassieker die hij vier keer won. Eerder vandaag raakte al bekend dat Sven Nys commentaar geeft bij de Strade Bianche.

Volg alles over de Tirreno-Adriatico op Sportwereld.be

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig