Tine Van Rompuy: ‘Niet meer geloofwaardig als men notionele intrestaftrek gebruikt'
Tine Van Rompuy (PVDA+) Foto: belga

Als het ACW overweegt de notionele intrestaftrek als fiscale constructie te gebruiken, dan kan zij niet verder geloofwaardig zijn ten aanzien van de duizenden vakbondsmilitanten die opkomen voor een rechtvaardige fiscaliteit en zich kanten tegen deze cadeaus aan bedrijven. Dat stelt Tine Van Rompuy, zus van Europees president Herman, LBC-vakbondsafgevaardigde en actief voor Pvda+.

‘De notionele intrestaftrek kost de belastingbetaler 6 miljard. Ik roep het ACW op om te breken met deze kapitalistische logica', aldus Van Rompuy. ‘Met deze perverse logica geef je immers nog een extra argument aan de hele politieke kaste -met N-VA en CD&V voorop- om deze notionele intrestaftrek te behouden. Stop hier alsjeblief mee.'

De linkse politica neemt het ook niet dat het ACV plots ‘ter bescherming van het ACW' verkondigt dat ze zich nooit heeft uitgesproken tegen de notionele intrestaftrek.

‘Nochtans moet ook zij weten dat deze fiscale gunstmaatregel geen jobs schept maar vooral miljarden kost. Nu het standpunt innemen dat het ACW zonder de notionele intrestaftrek meer volk zou moeten afdanken is er ver over. De maatregel zou misschien nog kunnen verdedigd worden als het effectief leidt tot jobcreatie, maar dit is hier geenszins het geval', aldus Van Rompuy.