Bureauwerk doe je beter rechtstaand
Foto: jobat.be
De meeste werknemers met een kantoorjob zitten vaak uren stil aan hun bureau, zonder ook maar één keer hun benen te strekken. Talrijke studies hebben reeds de vele negatieve effecten van langdurig neerzitten aangetoond, terwijl rechtstaand werken aan de andere kant heel wat voordelen met zich meebrengt. Welke dat zijn?

Hoewel het voor velen wellicht ontzettend vreemd zal aanvoelen om rechtstaand te werken, blijkt het bannen van de bureaustoel toch zeer voordelig te zijn. Steeds meer mensen opteren dan ook voor een rechtstaand bureau. De voordelen hiervan?

Rechtstaand werken verhoogt je focus op verschillende manieren. Zo word je minder snel geconfronteerd met een slaperig gevoel wanneer je de hele tijd moet rechtstaan. Je spieren zijn opgespannen en je lichaam voelt zich minder comfortabel, waardoor je alert blijft.

Daarnaast kan meer rechtstaan je levensverwachting aanzienlijk verhogen. Dat bleek tijdens een Amerikaanse studie waarbij 100.000 mannen en vrouwen gedurende 14 jaar werden gevolgd. Onder de deelnemers die meer dan zes uur per dag neerzitten, bleken er na 14 jaar veel meer overleden dan onder de respondenten die minder dan drie uur per dag neerzitten.

Ook voor je lijn blijkt rechtstaand werken een voordeel. Wanneer je voor een lange tijd neerzit, gaan je hartslag en calorieënverbranding langzaamaan naar beneden. Het is dan ook geen wonder dat iedereen die dagelijks voor een langere periode stilzit en de benen niet strekt, uiteindelijk te maken zal krijgen met een gewichtstoename. Wie daarentegen rechtstaand werkt, heeft een hogere hartslag en verbrandt meer calorieën dan wie dat niet doet.

>

>

>

>