Peeters: ‘Middenveld niet destabiliseren'
Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V)

‘Wie het middenveld probeert te destabiliseren, is zich te weinig bewust van het belang van de vele duizenden vrijwilligers.' Dat zegt Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) in een reactie op de discussie die is ontstaan over de christelijke arbeidersbeweging ACW.

Die zou overwegen om gebruik te maken van de notionele intrestaftrek, een fiscale maatregel waartegen de christelijke vakbond ACV, een onderdeel van het ACW, zelf gekant is.

‘Ik stel vast dat het debat vorige week nog ging over fraude en schriftvervalsing, maar dat dit intussen is verschoven naar de vraag of organisaties, uit de profit of de non-profit, bepaalde fiscale regels mogen toepassen', zegt Peeters.

‘Ik wil hierbij de vrijwilligers verdedigen, zowel van het ACW als van andere organisaties. We zullen hen in de toekomst meer dan ooit nodig hebben, bijvoorbeeld als mantelzorgers.Al wie het middenveld denkt te moeten destabiliseren, schat het belang van de vrijwilligers onvoldoende in', besluit Peeters.

Open brief aan de vrijwilliger

Om zijn steun aan de vrijwilligers duidelijk te maken, publiceerde de minister-president ook een open brief op zijn website (pdf). Daarin uit hij onder meer zijn dankbaarheid voor 'al die ontelbare uren vrijwilligerswerk' die velen 'voor en achter de schermen' leveren. 

'De voorbije twee weken wordt de belangrijkste sociale organisatie die vrijwilligers samenbrengt en ondersteunt onder vuur genomen', schrijft Peeters. 'Laat u daardoor echter niet ontgoochelen. Als er feiten zijn die niet mogen dan zijn er daarvoor instanties die vast en zeker hun werk doen. Laat u niet ontgoochelen. Er zijn teveel mensen die op uw inzet rekenen. De scherp geformuleerde kritiek is geen antwoord op hun eenzaamheid, ziekte of achterstelling. Laat u niet uit uw lood slaan want we weten allemaal hoe belangrijk uw inzet is', aldus de brief nog die afgesloten wordt met  'Als minister-president van de Vlaamse regering ben ik fier op u.'

 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig