RECEPT. Balletjes in tomatensaus
Foto: Heikki Verdurme
Dit recept komt uit Donderdag Veggiedag kookboek van Miki Duerinck & Kristin Leybaert (Standaard Uitgeverij, 180 pag., 19,95€).

Ingrediënten:

400 g quorngehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
8 dl tomaten in
stukjes (uit blik)
120 g champignons
8 eetlepels paneermeel
2 eieren
4 koffielepels mosterd
2 koffielepels oregano
2 koffielepels Provençaalse kruiden
peper en zout
olijfolie

Bereiding:

- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Stoof de ui glazig in wat olijfolie en bak de knoflook even mee.
- Voeg de tomaten toe. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout en laat de saus 10 minuten zachtjes stoven.
- Reinig intussen de champignons en hak ze zeer fijn.
- Vermeng het quorngehakt met de champignons, het paneermeel en de eieren. Breng het mengsel op smaak met mosterd, oregano, peper en zout.
- Mix de tomatensaus tot ze mooi glad is.
- Maak platte balletjes van het quornmengsel en bak ze in olijfolie.
- Verdeel de tomatensaus over de balletjes en serveer.

Tip:

Wat eten we erbij ? Er is weer spinazie. Dat treft, want hierbij is spinaziepuree heerlijk!