RECEPT. Thaise waterzooi met kokosmelk en citroengras
Foto: Frank Croes
Dit recept komt uit Vegetarisch koken in 30 minuten van Miki Duerinck & Kristin Leybaert (Standaard Uitgeverij, 160 pag, 9.95€).

Ingrediënten (voor vier personen):

- 4 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 20 g verse gember
- 2 chilipepertjes
- olie
- 4 tomaten
- 200 g sojascheuten
- 3 stengels citroengras of 1/2 citroen
- 300 g licht gekruide tofureepjes
- 5 dl kokosmelk
- een bosje verse koriander

Bereiding:

Pel de sjalotjes en de knoflook. Schil de gember. Halveer de pepertjes en verwijder de zaadjes.

Doe alles samen met 4 eetlepels olie, wat peper en zout in een keukenrobot en maal het tot een glad mengsel.

Snijd de tomaten open, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Spoel de sojascheuten en laat ze uitlekken. Snijd het citroengras in tweeën of pers de citroen uit.

Verhit olie in een wokpan en voeg het kruidenmengsel, het citroengras of wat citroensap toe.

Voeg de tomaten toe en laat alles even stoven.

Voeg de tofureepjes en de sojascheuten toe en blus met de kokosmelk.

Haal het citroengras uit de pan.

Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout.

Pluk de korianderblaadjes en strooi ze er net voor het opdienen over.