RECEPT. Chili con chocolate y vino
Foto: Frank Croes
Dit recept komt uit Vegetarisch koken in 30 minuten van Miki Duerinck & Kristin Leybaert (Standaard Uitgeverij, 160 pag, 9.95€).

Ingrediënten (voor vier personen):

- 500 g rode chilibonen uit blik
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- olie
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1/2 dl rode wijn
- 1 blik tomaten in stukjes
- 2 koffielepels oregano
- 1 eetlepel komijnpoeder
- chilipoeder
- 50 g zeer donkere chocolade
- een bosje verse koriander
- een zakje tortillachips
- zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Spoel de chilibonen en laat ze uitlekken.

Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Fruit de ui en de knoflook in de olie.

Voeg de paprikastukjes toe en laat even meestoven.

Giet de wijn bij de groenten en laat alles even goed doorstoven zonder deksel.

Voeg de tomaten, de oregano en het komijnpoeder toe. Kruid met chilipoeder en zout naar smaak.

Breek de chocolade in stukjes en voeg ze toe. Laat nog 5 minuutjes sudderen.

Verwarm intussen de tortillachips in de oven.

Roer ten slotte de chilibonen door de groentesaus en laat alles goed doorkoken.
Controleer of de smaak evenwichtig is: als die te zoet is door de chocolade, voeg dan wat zout toe.

Hak de koriander fijn.

Strooi de koriander over de chili en serveer met de tortillachips.