Standard en Genk profiteren niet van gelijkspel tussen Club en Anderlecht
Foto: Photo News
Standard en Genk hebben Super Sunday afgesloten met een 0-0-gelijkspel. Beide teams kwamen gehavend aan de aftrap en troffen elk een keer het doelhout. De Rouches eindigden de match met tien na een domme rode kaart voor invaller Tucudean.

 Beide rivalen kwamen erg gehavend aan de aftrap van de topper. Standard miste de geschorste middenvelder Vainqueur en de geblesseerde spits Ezekiel. Racing Genk was er nog veel erger aan toe. Behalve Jelle Vossen (geblesseerd) ontbraken nog enkele belangrijke basispionnen. De Genkse spelersgroep werd immers geteisterd door een griepvirus. Jeroen Simaeys, Thomas Buffel en Benjamin De Ceulaer bleven net zoals trainer Mario Been ziek in bed. Jordy Croux en Kara Mbodji kregen voor het eerst dit seizoen een basisplaats. Pierre Denier nam plaats op de Genkse bank.

Debutant Croux kreeg na 4 minuten meteen de beste kans uit de eerste helft voor Genk. Kawashima tikte zijn kopbal over het doel. Standard wou van de verzwakte Genkse basisopstelling gebruik maken om de derde plaats van de Limburgers af te snoepen en speelde een gretige eerste helft. Köteles moest redding brengen op een poging van Buzaglo, een schot van Ciman ging maar nipt naast. 

De beste kans voor de thuisploeg kwam er op het half uur. Een slap schotje van Batshuayi belandde via het been van Kara Mbodji echter op de kruising. De bedrijvige Luikse spits stuitte even later nog twee keer op Köteles.

Gorius op de paal

Ook in de tweede helft bleef Standard baas. Mpoku en Cristea kregen prima mogelijkheden, maar vonden telkens Köteles op hun weg. Aan de overkant legde invaller Barda de bal terug bij Julie Gorius. De Fransman haalde verwoestend uit, maar zijn pegel trof de paal. Het vuur verdween uit de match naarmate de tweede helft vorderde. Rednic en Denier probeerden het tij te keren door nieuwe spitsen in de strijd gooien.

Een van die invallers bij Standard was George Tucudean. De Roemeense spits stond amper tien minuten op het veld toen hij met een onnodig gevaarlijke tackle op de enkels van Kalidou Koulibaly uitpakte. Luc Wouters gaf terecht een rode kaart. Standard met tien en de bezoekers roken bloed. In de 89ste minuut profiteerde Genk bijna van die man-meer-situatie. Jelle Van Damme werkte met een schitterende redding een poging van Monrose van de doellijn. Zo bleef het uiteindelijk 0-0 in Standard - Genk.

Standard en Genk profiteren niet van het puntenverlies van Club Brugge, Anderlecht en Lokeren. Zo verandert er na dit weekend bovenin niets in de rangschikking. Genk blijft derde, Standard vijfde. Zulte Waregem, dat zijn match in Charleroi zag uitgesteld, kan zo later nog de grote winnaar van de 28ste speeldag worden.