Dit recept komt van de culinaire blog Meersmaak.

Ingrediënten (voor 10 stuks):

  • 10 brickblaadjes
  • 1 wortel
  • 1 zoete rode puntpaprika
  • 2 stengeltjes lente-ui
  • 100 g witte selder
  • 150 g sojascheuten
  • 200 g Quorn blokjes
  • 1 teentje look
  • currypoeder
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 eierdooiers

Bereiding:

Kuis de groenten en snij in kleine stukjes.

Versnipper het teentje look.

Snij de grote stukjes Quorn wat kleiner.

 Doe de olie in een pan of wok en roerbak de groenten (behalve de sojascheuten) een 5-tal minuten.

Voeg er de sojascheuten en de Quorn aan toe.

Kruid met currypoeder en blus met de sojasaus.

Roerbak nog een 3-tal minuten. 

Laat afkoelen.

Klop de eierdooiers los met een beetje water.

Neem een brickblaadje en strijk met een borsteltje de zijkanten in met het eigeel.

Leg onderaan in het midden van het brickblaadje 2 eetlepels van de vulling.

Vouw de zijkanten dicht en rol strak op.

 Frituur de loempia’s in ca. 2 à 3 minuten op 180°C.

Tip:

Serveer met zoetzure saus.

Dit recept komt van de culinaire blog Meersmaak.