Niels Albert zet de puntjes op de i in Oostmalle
Foto: PHOTOPRESS.BE
Niels Albert heeft met grote overmacht de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. Albert reed van start tot finish aan de leiding en kwam met ruime voorsprong solo over de meet. Met deze overwinning in de laatste cross van het seizoen geeft hij zijn eindzege in de Bpost Banktrofee extra glans. Klaas Vantornout werd tweede, ploegmaat Jim Aernouts derde. Kevin Pauwels kende opnieuw pech en gaf boos op.

 Niels Albert was op voorhand al zegezeker in het eindklassement van de Bpost Banktrofee (meer dan 5 minuten voorsprong op Kevin Pauwels), maar wou op zijn favoriete parcours vandaag de puntjes op de i zetten. 

De voormalige wereldkampioen was meteen goed weg en zorgde in het gezelschap van Klaas Vantornout en Bart Wellens voor de eerste kloof. Het duurde echter niet lang vooraleer Albert zijn medevluchters ter plaatse liet en aan een lange solo begon. 

De kopman van BKCP-Powerplus kende een superdag en reed de concurrentie compleet in de vernieling. In geen tijd had Albert een kloof van meer dan 44  seconden beet op achtervolgers Bart Aernouts, Jim Aernouts, Klaas Vantornout en Kevin Pauwels. Sven Nys maakte vandaag bekend dat hij nog zeker zou crossen tot 2015, maar was vandaag een schim van de dominante crosser die de wereldtitel pakte in Louisville. Op de koop toe werd Nys ook nog eens achteruitgeslagen door pech. Hij finishte als negende en verloor zijn vijfde plaats in het eindklassement aan Bart Wellens.

Kevin Pauwels woedend

Maar de grootste pechvogel van de dag was Kevin Pauwels. De kempenaar kende opnieuw materiaalpech en gooide boos zijn fiets weg. Pauwels - die ook al ongeluk had in Hoogerheide en op het WK - gaf op, verloor zo 5 minuten en deed zijn tweede plaats in het eindklassement cadeau aan ploegmakker Klaas Vantornout.

Albert haalde het uiteindelijk met dertien seconden voorsprong op Belgisch kampioen Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games). Jim Aernouts (Sunweb-Napoleon Games) werd knap derde. De vierde plaats ging naar de Tsjech Radomir Simunek, Dieter Vanthourenhout vervolledigde de top vijf.

Naast de BPost Bank Trofee Veldrijden stak Albert dit seizoen ook de eindzege in de Wereldbeker op zak. In de Superprestige moest hij de eindoverwinning aan Sven Nys laten.

Uitslag


1. Niels Albert
2. Klaas Vantornout: +16"
3. Jim Aernouts: +23"
4. Radomir Simunek: +31"
5. Dieter Vanthourenhout: + 31"
6. Philipp Walsleben: + 34
7. Bart Wellens: +39"
8. Thijs Al: + 46"
9. Sven Nys: + 1'10"
10. Rob Peeters: +1'15"

Eindstand Bpost Banktrofee

1. Niels Albert: 7u49'53"
2. Klaas Vantornout: +7'53"
3. Kevin Pauwels: +10'54"
4. Rob Peeters: 10'54"
5. Bart Wellens: +12'48"
6. Sven Nys: +12'56"
7. Thijs van Amerongen: 14'37"
8. Bart Arnouts: 16'43"
9. Jan Denuwelaere: 20'42"
10. Philipp Walsleben: 20'50"