Sven Nys: ‘Dit seizoen komt in mijn top drie'
Foto: BELGA

Wereldkampioen Sven Nys (Crelan-Euphony) kon zondag zijn seizoen in Oostmalle niet met een nieuwe topprestatie afsluiten. Na pech in de slotfase moest hij zelfs genoegen nemen met een negende plaats. ‘Maar dit seizoen komt zeker in mijn top drie terecht', vertelde de Kannibaal van Baal na afloop van de Sluitingsprijs.

‘Ik won ooit al eens dertig crossen en won ook eens alle klassementen in één winter, maar op deze leeftijd en na een slopende zomer met de Olympische Spelen nog eens wereldkampioen worden en enkele schitterende zeges boeken zoals in Gavere is ook heel mooi', aldus Nys.

Na een slopend seizoen beschikt de 36-jarige Nys niet meer over de topconditie. ‘Toen Niels versnelde, had ik meteen op zijn wiel moeten zitten. Dan had ik wellicht lang kunnen meegaan. Simunek kwam voor mij echter ten val en ik kreeg de kloof niet meer dicht. Ik heb dan ook niet meer de topconditie om twee dagen na mekaar een uur lang vol door te gaan. Daarvoor heb ik te veel trainingen gemist de voorbije weken. Op het einde wilde ik nog eens gaan voor de snelste ronde, maar bij het wisselen van spoor raakte iemand mijn achterste derailleur en stond ik te voet. Pech, maar ook een geluk dat ik niet viel.'