Freddy Loix domineert Rally van Haspengouw
Foto: IMAGEGLOBE

Freddy Loix (Ford Focus) heeft de zestiende editie van de Rally van Haspengouw gewonnen, dat is tevens de openingsmanche van het seizoen in het BK rally.

Loix reed van start tot finish aan de leiding en haalde het met twee minuten en veertien seconden voorsprong op Kris Princen (Mitsubishi Lancer).

Loix heeft in de eindstand 2:14 voorsprong op eerste achtervolger Kris Princen (Mitsubishi Lancer Evo X), die als tweede eindigt. Stéphane Lhonnay (Skoda Octavia WRC) eindigt op de derde plaats op 2:17 van Loix.

Fast Freddy domineerde de wedstrijd van start tot finish en was een klasse te sterk voor zijn concurrenten. Zelfs de vervanging van een kapotte versnellingsbak kon Loix niet tegenhouden. De herstelling duurde 11 minuten langer dan gepland, waardoor de Limburger 1:50 straftijd kreeg. Loix bleef rustig, reed nadien ook nog eens lek, maar had aan de finish een ruime voorsprong op zijn eerste achtervolger.

Kris Princen eindigde op de tweede plaats en wint de standaardklasse. Stéphane Lhonnay ontketende in de allerlaatste rit van de wedstrijd al zijn duivels waardoor hij van de zesde naar de derde plaats steeg en zo Bert Cornelis (Subaru Impreza WRC) van het podium verdrong.
Bij de historische wagens stond er geen maat op de nog steeds populaire Robert Droogmans (Ford Escort). De zege bij de Juniors ging naar Polle Geussens (Citroen C2). De volgende wedstrijd van het BK rally is de TAC Rally begin april.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig