Freddy Loix start als favoriet in Haspengouw Rally
Foto: Photo News
Met de Haspengouw Rally opent zaterdag het BK rally. Door de crisis is de spankracht in het kampioenschap dit jaar een stuk minder.

Achtvoudig Belgisch kampioen en titelverdediger Pieter Tsjoen heeft geen budget gevonden om een volledig BK te rijden en ook zevenvoudig kampioen Patrick Snijers verschijnt zaterdag niet aan de start. Wel op de afspraak is Limburger Freddy Loix (Ford Focus WRC). Hij heeft zijn zinnen gezet op het kampioenschap en is, bij gebrek aan concurrentie, torenhoog favoriet voor de eindzege in de Haspengouw rally. Freddy Loix maakte de voorbije dagen kennis met zijn nieuwe rallywagen.

Weerwerk mag Loix verwachten van Stéphane Lhonnay (Skoda Octavia WRC) en een andere thuisrijder, Kris Princen (Mitsubishi Lancer Evo 10). Princen werd eerder al eens Belgisch kampioen in 1999 met een Renault Maxi Megane.

De Haspengouwrally is ook de start van het allereerste Junior kampioenschap, een kampioenschap dat openstaat voor rijders geboren na 31 december 1987. Voor de openingswedstrijd van het BK schreven zich dertien rijders in. Onder hen Mathias Boon (Skoda Fabia R2) en Ghislain de Mevius (Renault Twingo R2).

Tot slot is er nog het BK voor historische wagens. In Landen zullen alle ogen gericht zijn op Robert Droogmans (Ford Escort MK2) die het volledige kampioenschap zal afwerken.

De organisatie ontving een zestigtal inschrijvingen. De start van de allereerste klassementsrit wordt om 8u15 gegeven. De winnaar mag de champagne ontkurken om 19 uur.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in