Twee inbrekers in Rubenskasteel Zemst betrapt
Het Rubenskasteel in Zemst (Elewijt) - archieffoto Foto: PAUL VAN WELDEN

De lokale politie van de zone Kastze (Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst) heeft donderdagavond twee mannen opgepakt die kort voordien hadden ingebroken in het Rubenskasteel in Zemst. De buit van die inbraak kon ook teruggevonden worden. De twee verdachten zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket, zo meldt het parket.

Een politiepatrouille merkte donderdagavond rond 20.30 uur een verdachte wagen op in de Steendreef in Zemst en zag twee mannen die van de wagen wegstapten. De agenten konden een van de mannen oppakken en die bleek inbrekersmateriaal bij te hebben.

Een buurtonderzoek bracht aan het licht dat er ingebroken was in het nabijgelegen Rubenskasteel. Daarop werd de wagen gecontroleerd en daarin lagen een aantal spullen die van die inbraak afkomstig waren. Ook op de weg tussen het kasteel en de wagen werd een deel van de buit teruggevonden.

Later op de avond kon de politie de eigenaar van de wagen terugvinden. Die bleek te beantwoorden aan de persoonsbeschrijving van de tweede verdachte.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig