Maak VIPs van je contactpersonen
Foto: ast
In de mailapplicatie van de iPhone en de iPad kan je bepaalde contactpersonen toevoegen aan een VIP-lijst. Wie op die lijst staat, krijgt een speciale behandeling. Maar hoe doe je dat?

Van sommige mensen wil je mails meteen lezen van zodra ze binnenkomen. Maar als je iPhone of iPad elke dag veel mailberichten te verwerken krijgt, raken ook die belangrijke berichten snel ondergesneeuwd. 

Daar heeft Apple sinds iOS 6 iets op gevonden, met de VIP-mailbox. Contactpersonen die op jouw persoonlijke VIP-lijst staan, krijgen niet alleen een sterretje naast hun naam, maar je kan voor deze mensen ook speciale meldingen instellen op je iToestel. 

Iemand toevoegen aan die gerenommeerde VIP-lijst is erg eenvoudig. Open in de mail-app en bericht van de persoon in kwestie, en tik bovenaan de mail op de naam van je contact. Het digitale visitekaartje opent en als je naar beneden bladert, zie je de optie Voeg toe aan VIP.

Een andere manier om hetzelfde te bekomen, is via de Postbussen van de mail-app. Naast de aanduiding VIP staat een blauw pijltje. Als je daarop tikt, kom je in het VIP-overzicht terecht. Voeg VIP toe... is de optie die je zoekt om via het adresboek een belangrijke persoon toe te voegen.

Het is in datzelfde scherm dat je ook aparte meldingen kan instellen voor de VIPs. Bij VIP-meldingen kan je bijvoorbeeld een apart geluidje instellen, of aangeven dat er meteen een notificatie op je toegangsscherm verschijnt van zodra een VIP een mail stuurt.