Android-beelden streamen via de Blu-rayspeler
Foto: mvdv
Met Miracast, een nieuwe functie in Android 4.2, stream je de beelden van je smartphone of tablet integraal naar je tv. Je hebt dan wel een speciale ontvanger nodig. In de nieuwe Blu-rayspelers van Panasonic zit die Miracast-receiver handig ingebouwd.

Miracast is het Android-antwoord op AirPlay Video, Apples technologie om de beelden die je op je iApparaat ziet in real-time door te seinen naar je tv. Dat kan de hele interface zijn, een filmpje, maar evengoed een app of een game als Angry Birds.

In tegenstelling tot AirPlay Video, dat uitsluitend samenwerkt met een Apple TV settop-box, is Miracast een open standaard. Dat betekent dat iedere fabrikant de technologie in zijn producten mag integreren. LG toonde begin dit jaar op de CES-beurs al een eerste tv met Miracast, en Panasonic pakt nu dus uit met Blu-rayspelers die het kunstje onder de knie hebben.

Het gaat om de modellen DMP-BDT330 (250 euro) en DMP-BDT230 (160 euro) die in België eind maart op de markt komen. Om Miracast te activeren, volstaat het om de beelden op je Android-device met je vinger naar de tv te ‘vegen’, zo konden we tijdens een demo eigenhandig vaststellen.

Beide 3D Blu-rayspelers zijn verder uitgerust met wifi, DLNA, een rist apps uit Panasonics Viera Connect-stal, een webbrowser en de mogelijkheid om 2D-beelden softwarematig om te zetten naar 3D.

De meerwaarde van het zilverkleurige topmodel zit hem vooral in de 4K-upscaling (voor 4K-televisies die vier keer de scherpte van Full HD bieden) en de betere geluidskwaliteit dankzij de Twin HDMI-technologie, waarbij beeld en geluid gescheiden naar tv en AV-receiver worden gestuurd.

Miracast wordt pas officieel geïntroduceerd in Android 4.2, maar op toptoestellen als de Samsung Galaxy S III en LG Optimus G is de functie inmiddels al beschikbaar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in