Prins Laurent is maandag gewond geraakt bij een skiongeval in het Oostenrijkse Lermoos. Dat wordt bevestigd door het koninklijk paleis. De prins liep bij een val een inwendige bloeduitstorting op.

De politie bevestigde aan onze redactie dat Laurent maandag ten val kwam op een skipiste in het Oostenrijkse Lermoos. Aangezien zijn klachten verergerden, werd de prins dinsdag met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Innsbruck.  

Het bleef echter lange tijd onduidelijk hoe erg de verwondingen van de prins waren. De Oostenrijkse krant Tiroler Tageszeitung berichtte dat de prins zwaargewond was aan de buikstreek maar dat een operatie niet aan de orde was. 

Het paleis ontkende de zware verwondingen al snel. 'Prins Laurent heeft een inwendige bloeduitstorting opgelopen vlak bij de lever. Hij wordt in observatie gehouden in het ziekenhuis van Innsbruck omdat de artsen willen vermijden dat er een bloeding ontstaat', verklaart Bruno Nève de Mévergnies, woordvoerder van het paleis. 

'Prins Laurent ten laatste vrijdag ontslagen uit ziekenhuis'

De prins zal nog even in het ziekenhuis moeten blijven. 'Woensdag voeren de dokters verdere tests uit, en dan zullen ze beslissen of de prins nog een of twee nachten moet blijven. Ten laatste vrijdag zal de prins ontslagen worden', meldt Johannes Schwamberger, woordvoerder van het ziekenhuis in Innsbruck.

Ook koning Albert en koningin Paola blijven in het ongewisse over de gezondheid van hun zoon. Een ploeg van het vtm-programma 'Royalty' sprak met het vorstenpaar in De Panne, waar Albert en Paola een tentoonstelling bezoeken. De koning verklaarde dat het 'niet erg is', maar dat ook zij niet veel meer nieuws weten. 

 

 

De Tiroler Tageszeitung meldt dat de prins samen met zijn vrouw en drie kinderen op wintersportvakantie is in Tirol. Afgelopen zondag was het precies een jaar geleden dat de Nederlandse prins Friso bedolven raakte door een lawine in het Oostenrijkse Lech. Sindsdien ligt Friso in coma. Ook de Nederlandse prins werd verzorgd in het ziekenhuis van Innsbruck.