Mediafiguur Patrick De Witte overleden
Foto: © VRT 2008 - Phile Deprez
Patrick De Witte, de hoofdredacteur van P-Magazine, is dinsdag onverwacht overleden, vermoedelijk aan een hartaderbreuk. De Witte (54) schreef onder de initialen (pdw) en was bekend van zijn columns in onder meer Humo, MaoMagazine, Deng, De Standaard en De Morgen. Hij was ook de drijvende kracht achter het tv-productiehuis 3Keys, waar hij programma's maakte als ‘Kijk eens op de doos', ‘De Vloek van Vlimovost' en ‘Comedy Casino'.

De Witte was ook muzikaal actief, onder andere bij de reggeagroep The Skyblasters, die hij in de jaren '80 oprichtte. Hij zette zich in voor SKEPP, de organisatie die 'beweringen en verschijnselen onderzoekt die volgens de huidige stand van de wetenschap bijzonder onwaarschijnlijk of onmogelijk zijn'. Sinds april vorig jaar was hij aan de slag als hoofdredacteur bij P-Magazine.

'De redactie van P-magazine en bij uitbreiding heel Think Media wenst Marleen, Hannah en Benno, samen met de vele andere vrienden en familieleden van (pdw), ontzettend veel sterkte toe. Hoe verbijsterd we zelf ook zijn, hun verlies is van een heel andere orde, een waar we geen woorden voor kunnen vinden. Met (pdw) verliezen we een gedreven hoofdredacteur en een briljante pen, maar bovenal een geweldig goeie, warme mens.', klinkt het op de website van het magazine.

‘Dat hij hier morgen niet meer gewoon komt binnenwaaien met zijn motorvest aan en zijn laptop onder de arm, is iets wat we nu nog niet kunnen bevatten. Dat hij nooit meer in zijn gekende stijl keet zal schoppen evenmin. En dat we nooit meer met hem een Omer zullen drinken na de kantooruren, dat al helemaal niet. Patrick was meer dan een collega en meer dan een baas. Hij was een kameraad. We zullen hem verdomd hard missen.'

Vier schrapt aflevering 'Scheire en de schepping'


Normaal gezien zou De Witte donderdag te zien zijn in het Vier-programma 'Scheire en de schepping'. De zender heeft nu beslist om de uitzending te schrappen. “We hebben besloten de aflevering niet uit te zenden, uit respect voor de nabestaanden en de omgeving van Patrick De Witte', aldus een woordvoerder van de zender. Normaal gezien komt donderdag de aflevering op de buis die volgende week zou worden uitgezonden.