De vakbondsbetoging op donderdag 21 februari in Brussel zal waarschijnlijk de dienstverlening van vervoermaatschappijen De Lijn, MIVB en TEC verstoren. Dat kondigden de maatschappijen dinsdag in een gemeenschappelijk persbericht aan. De NMBS verwacht niet al te veel problemen.

De Lijn, MIVB en TEC stellen dat het momenteel nog niet in te schatten is of de dienstverlening daadwerkelijk verstoord zal worden, of hoeveel hinder er zal zijn. De reizigers kunnen daarvoor donderdag terecht op de informatiekanalen van de vervoermaatschappijen.

Zo kunnen zij vanaf 6.00 uur terecht op www.delijn.be, www.mivb.be en www.infotec.be. De Lijn is ook bereikbaar op het telefoonnummer 070 220 200, de MIVB op 070 23 20 00. De Lijn geeft bovendien de verkeersredacties van de radiozenders een overzicht van mogelijke hinder.

Weinig hinder op spoor?

De socialistische vakbond ACOD Spoor verwacht dat het treinverkeer donderdag een beperkte impact zal ondervinden.

‘Er is een stakingsaanzegging ingediend, maar de oproep geldt voor het personeel dat niet rechtstreeks betrokken is bij het treinverkeer', zegt nationaal secretaris Rudy Verleysen. Personeel zoals treinbestuurders, -begeleiders en werknemers in seinhuizen zouden dus niet betrokken zijn.