VTM-nieuws voortaan live op smartphone en tablet
Foto: mvdv
De Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) lanceert een grondig vernieuwde versie van de VTM Nieuws-app. Daarmee kan je de nieuwsuitzendingen van de zender voortaan ook live meepikken op je smartphone of tablet.

De vormgeving en de stijl van de app sluit volledig aan bij het nieuwe decor dat VTM Nieuws deze week krijgt aangemeten, met rood, zwart en wit als nieuwe huiskleuren. Naast versies voor iPhone en iPad is de app nu voor het eerst ook beschikbaar voor Android-toestellen. De functionaliteit is identiek.

De belangrijkste verbetering is dat je de nieuwsuitzendingen van 13 uur en 19 uur nu ook live kan meepikken. In het verleden kon dat alleen achteraf, via de Herbekijk-functie (die overigens gewoon beschikbaar blijft). Verder is het aantal rubrieken in de app stevig uitgebreid met onder meer TV & Media, Extra, Entertainment en Het Weer.

4040 blijft ook in de nieuwe app een belangrijk onderdeel. Via deze dienst, genoemd naar de sms-nieuwslijn van VTM, kan je zelf een foto of filmpje van een nieuwsfeit naar de redactie doorsturen. Misschien belandt jouw bijdrage later op de dag dan wel in de uitzending.

Je kan de app op dit moment al gratis downloaden, maar sommige mogelijkheden werken pas vanaf de nieuwsuitzending van maandagavond (VTM, 19 uur).