Beerschot pakt gouden punt ondanks rode kaart Stijnen
OHL - Beerschot AC Foto: Vel
Een kwartier voor tijd zag de situatie er voor Beerschot nog hopeloos uit. Het stond met 1-0 in het krijt en Stijnen was net uitgesloten. Maar Benito Raman zorgde alsnog voor de gelijkmaker en een gouden punt voor de hard werkende ‘Ratten’.

Het duel tussen de Limburgse trainers Ronny Van Geneugden en Jacky Mathijsen begon als een een tactisch steekspel. Beide ploegen probeerden elkaar in alle zones zowat iedere ruimte te ontnemen. En omdat dat behoorlijk lukte, duurde het 20 minuten voor het eerste doelgevaar er kwam. Maar dan was het meteen ook echt gevaarlijk. Ogunjimi liet verrassend een balletje door, de vrije Suk kreeg het in de voet en schoot op doel. Maar zijn schot spatte uiteen op de paal. 

OHL kon daar aanvankelijk slechts twee afstandsschoten van linksback Koen Weuts tegenover zetten. Met zijn goede linker schoot de Lierenaar hoog over, met rechts slechts een paar centimeter. De enige echte kans voor OHL kwam er een minuut voor rust. Geraerts kopte op een goede center van Karuru nipt naast.

Perfecte vrije trap
De tweede helft begon veelbelovend. Dat had niet alleen te maken met een hogere intensiteit aan beide kanten, maar vooral met een vroeg doelpunt op vrije trap van Ibou. De topschutter van OHL nam een vrije schop vanop 25 meter. Hij trapte zo gemeten in de kruising, dat Stijnen geen enkel verhaal had. 

Beerschot beleefde vijf moeilijke minuten, maar wrong zich bij momenten onder de druk uit. Losada stelde Bailly op de proef met een grondscherend schot. De pas ingekomen Raman kapte zich vrij in de rechthoek, maar besloot dan in het pak. 

Rood voor Stijnen

Robson had voor OHL een mooie kopkans. Stijnen tikte de bal onder de lat uit. Maar twintig minuten voor tijd moest de Hasselaar van Beerschot zich gaan douchen. Hij kreeg rood toen hij de bal met de hand wegsloeg van de doorgebroken Chuka. Van ver gezien óp de lijn van de zestien, óver de lijn volgens de scheidsrechter.

Beerschot liet het hoofd niet hangen en viel krachtdadig aan. Raman scoorde de gelijkmaker uit een mooie actie. Invallersdoelman Vanlangendonck toonde zich nog een paar keer paraat op afstandsschoten.

 Lees het volledige verslag en alle reacties in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.