‘Harrison Ford (70) opnieuw Han Solo in Star Wars 7'
Ford in zijn jonge jaren als Han Solo

Volgens verschillende bronnen zou Harrison Ford opnieuw de rol van Han Solo vertolken in Star Wars VII. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd door Disney. De zevende episode in de Star Wars saga wordt verwacht in 2015 en zal geregisseerd worden door J.J. Abrams.

In 2010 verklaarde Ford nog in een interview dat hij Han Solo liever had zien sterven in ‘Star Wars: Episode VI - The Return of the Jedi'. George Lucas zag dat toen niet zitten om financiële redenen. ‘Er zat volgens George geen toekomst in speelgoed van een dode Han Solo'. In november 2012 waren er reeds geruchten dat de inmiddels 70-jarige acteur toch geïnteresseerd zou zijn om de rol nog eens te vertolken. Maar hij zou één verzoek hebben: dat Solo toch sterft in deze film.

Ook Mark Hamill en Carrie Fisher, de andere sterren uit de allereerste Star Wars -films die George Lucas in de jaren 70 maakte, zouden aan het onderhandelen zijn om terug te keren . Vorig jaar kocht Disney de rechten over van Lucas Films. Disney is van plan de komende jaren verschillende nieuwe Star Wars -films te maken.

Sommige filmwebsites beweren dat Ford al getekend heeft, andere Amerikaanse filmjournalisten twitteren dat het nog een paar maanden kan duren voor alle onderhandelingen rond zijn.

In Star Wars is het personage van Solo een smokkelaar die zich uiteindelijk bij de rebellen aansluit. Op het einde van episode VI weet hij het hart van de mooie prinses Leia te veroveren.