'Waarom stapt N-VA niet meteen naar gerecht?'
Patrick Dewael. Foto: Dewael
Als de N-VA aanwijzingen heeft dat het ACW strafbare feiten pleegde, dan moet de rechtbank zich daarover buigen. Dat valt te horen bij de Vlaamse meerderheidspartijen uit de federale regering.

N-VA beschuldigt de christelijke arbeidersbeweging ACW donderdag van 'fiscale fraude' met de winstbewijzen van Belfius die ze tot voor kort in handen had. De partij spreekt van schriftvervalsing, belangenvermenging en misbruik van vennootschapsgoederen.

De Vlaams-nationalisten eisen een parlementaire onderzoekscommissie, maar daar lijken de meerderheidspartijen niet toe geneigd.

'Als men aanwijzingen heeft dat het ACW strafbare feiten heeft gepleegd, moet men daarmee naar de rechtbank stappen', stelt de CD&V-Kamerfractie bij monde van woordvoerder Marc Paredis.

Ook Open VLD-kopstuk Patrick Dewael begrijpt niet waarom N-VA een persconferentie organiseert om fraude aan te klagen bij het ACW. Hij verwijt de N-VA politieke spelletjes te spelen. 

Zijn SP.A-collega Karin Temmerman ziet niet in hoe een onderzoekscommissie het beste instrument zou zijn om mogelijke fraude te onderzoeken.

Dewael maakte zijn ongenoegen op Twitter kenbaar.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in