Korting voor ‘brave kinderen' op restaurant
Groot was de verassing van Laura King toen ze de korting op de rekening ontdekte. Foto: rr

Volgens moeder Laura King gedroeg haar kroost zich normaal, maar de obers van een restaurant in Poulsbo, Washington, dachten daar anders over. Ze gaven de familie namelijk korting voor het voorbeeldige gedrag van de kinderen. Dat meldt mynorthwest.com.

Pas toen King thuiskwam merkte ze de korting van vier dollar (3 euro) op. Een vriend postte een foto van de rekening op Reddit en het verhaal kwam zo terecht bij verschillende redacties.

De moeder van drie mag terecht trots zijn op haar kroost van 2, 3 en 8 jaar oud. Eigenaar van het restaurant, Rob Scott zegt dat zelfs het kind van twee jaar zich voorbeeldig gedroeg. Het personeel van het Italiaanse restaurant laat weten dat er wel vaker discrete kortingen worden gegeven aan onder andere kinderen die zich voorbeeldig gedragen. Het was wel de eerste keer dat de korting als dusdanig vermeld werd op de rekening.

Op de vraag of hij ook meer geld vraagt aan ouders met luidruchtige kinderen zegt de restauranthouder dat hij dat niet kunnen vindt. King verklaart dat haar kinderen dezelfde etiquette op restaurant gebruiken als aan tafel thuis. Ze vertelt ook nog dat ze het grappig vindt dat het verhaal zo veel aandacht kreeg en dat ze gauw weer zal eten in het restaurant.