De Amerikaanse actrice Anne Hathaway mag zich opmaken voor een Oscar, daar zijn de meeste waarnemers het over eens. Wat ze daarvoor heeft moeten doen? Emma Fitzpatrick, een andere actrice, bezingt het in een parodie.

Hathaway is dé favoriete om een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol in de wacht te slepen. Ze werd eerder dit jaar al bekroond met onder meer een Golden Globe en een Sag-award. De New Yorkse dankt de eer aan haar rol in de musical Les Misérables, waarin ze Fantine vertolkt. En zoals dat in een echte musical hoort, deed ze dat met de nodige pathos.

Het inspireerde de actrice Emma Fitzpatrick tot een parodie. Op de tonen van 'I Dreamed a Dream' smeekt ze in de plaats van Hathaway om een Oscar. Het filmpje kreeg als titel: 'Ter overweging' en was zondag zowat een miljoen keer bekeken. 

'Ik was onverschrokken en niet bang, ze hebben mij deze nieuwe haarsnit gegeven', gaat de nieuwe liedjestekst. Hathaway laat in de film haar lange lokken knippen. 

'Ik ben de helft van mijn gewicht kwijt, en dan hebben ze me niet eens volledig in beeld genomen', gaat het verder. 'Ik zong de liederen live, nee, ze hebben ze niet op voorhand opgenomen.'

'Ik hoestte, snotterde en huilde in elke scène, tot ik doodging', zingt Fitzpatrick in tranen, 'en hoewel ik dringend mijn neus moest snuiten, heb ik het allemaal in één take gedaan, bitches!'

'Ik weet dat deze rol een ticket is voor beste bijrol: leden van de Academy, aub, denk aan Anne met een 'e'', besluit de parodie.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in