De opvolger van de Xbox 360, de spelconsole van technologiebedrijf Microsoft, zal met een sterk verbeterde spraakherkenning uitgerust worden, die vergelijkbaar is met Siri van Apple.

Technologieblog The Verge bericht dat de console met een gesproken bevel opgestart en uitgeschakeld kan worden, en dat de console spraak in tekst kan omzetten. The Verge beroept zich op bronnen die vertrouwd zijn met de plannen van het Amerikaanse bedrijf.

Via Kinect beschikt de huidige Xbox 360 reeds over een, zij het rudimentaire, spraakherkenning. Binnenkort moet het hulpmiddel evenwel grondig uitgebreid worden. Zo kan de speler met het bevel “Xbox on” de console laten opstarten. Net zoals de spraakassistent Siri op de iPhone van Apple kunnen gebruikers ook vragen stellen zoals “Welk spel spelen mijn vrienden het liefst?”.

Tot op heden is er nog geen duidelijkheid wanneer de nieuwe Xbox of de opvolger voor de Sony PlayStation 3 daadwerkelijk op de markt zullen komen. Beide consoles zijn intussen respectievelijk acht en zeven jaar in de winkels te verkrijgen. Volgens kenners zal dat evenwel nog dit jaar gebeuren. Zo plant Sony een persconferentie op 20 februari in New York, waar het Japanse bedrijf vermoedelijk de nieuwe PlayStation zal voorstellen. Microsoft kan proberen zijn rivaal te snel af te zijn met de voorstelling van de nieuwe generatie van de Xbox.