Tim Van Steenbergen gaat bruidjes kleden
Tim Van Steenbergen Foto: jeroen hanselaer
De Belgische ontwerper Tim Van Steenbergen stelt in zijn showroom op de Parijse modeweek zijn allereerste bruidscollectie voor. Verwacht geen klassieke ontwerpen, maar een capsulecollectie die kadert binnen het concept Tim Van Steenbergen.

'Mensen kopen onze kleding vaak voor huwelijken of vragen of ik niets voor hen kan ontwerpen. Ze willen iets anders, minder klassiek, en zijn bereid daarin te investeren. Dus zijn we gaan nadenken en hebben we besloten om daarop verder te werken', vertelt Van Steenbergen.

Het zijn geen klassieke bruidsjurken geworden, maar een 25-tal ontwerpen die kaderen binnen het concept Tim Van Steenbergen. De collectie wordt begin maart voorgesteld in zijn showroom op de modeweek in Parijs en zal deze zomer in de winkels liggen.

Het is op zich geen verrassing dat Van Steenbergen zijn creativiteit loslaat op een nichemarkt. Naast kostuums voor operavoorstellingen, het Toneelhuis en de koormeisjes van Scala, ontwierp hij onder andere ook al brillen voor Theo, schoenen voor Ambiorix en een lamp voor Delta Light.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig