In het kader van 'Safer Internet Day' wist Peter Van De Veire op slinkse wijze de privégegevens van enkele BV's te achterhalen. Die zich vervolgens een hoedje schrokken toen ze telefoon kregen van Peter.

Van De Veire stuurde een mail met het fictieve adres piet.vervandere@dir.bel.fed.gove.be - Piet Vervandere is een anagram van zijn eigen naam - naar twintig BV's. Hij ondertekende de mail als adjunctdirecteur van de (fictieve) Dienst Registratie Vennootschappen en vroeg de BV's naar hun adres, e-mailadres, hun telefoonnummer en BTW-gegevens.

'Ik ben efkes in shock' reageerde Lesley-Ann Poppe toen ze een telefoontje kreeg van Peter Van De Veire. Ook Eva Daeleman, Miguel Wiels en Sean D'Hondt stuurden hun gegevens op. Maar niet alle BV's lieten zich in de luren leggen: Davy Gilles van 'De Romeo's' stuurde de brief naar zijn boekhouder en ook Sergio reageerde argwanend.

In De Grote Peter Van De Veire Ochtendshow gaf internetspecialist Nico Heulsen nog enkele tips voor een veiliger internetverbruik. Zo geef je best nooit persoonlijke info door via mail als je de contactpersoon niet kent. Je computer, draadloos netwerk en toebehoren bescherm je best met een sterk en uniek wachtwoord. En besef ook dat je veiligheid op het web niet afhankelijk is van alleen technische factoren, maar ook van je gedrag op het web.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig