Roger De Vlaeminck: 'Nys is niet eens de beste van zijn generatie'
Foto: BELGA
'Nys is de veldrijder aller tijden', zei VRT-commentator Michel Wuyts na het WK veldrijden. 'Maar hij is niet eens de beste van zijn generatie', gaf Roger De Vlaeminck in Reyers Laat tegengas. Die eer laat hij zijn broer Eric.

Michel Wuyts noemde Nys na het WK de grootste aller tijden. 'Wereldkampioen op zijn 36, toen er van Eric De Vlaeminck en Roland Liboton geen sprake meer was. Zou dit dan de beste crosser aller tijden zijn? Ik denk het wel', zei de VRT-commentator.

Klopt dus niet, vond Roger De Vlaeminck in Reyers Laat. Die vindt zijn broer Eric -goed voor zeven WK's de beste ooit. 'Eric reed twaalf WK's en won er zeven. En de laatste vijf keer gaf hij zich zelfs niet meer volledig, het was dan nog zijn eigen fout.' Ter vergelijking: Nys won twee keer een wereldtitel.

Nys op nummer twee dan? Roland Liboton dichtte zichzelf die tweede plaats toe, maar dan gedeeld met Nys. Ook dat kon De Vlaeminck niet toelaten: 'Nys werd veertien keer geklopt op een WK. Op de weg heeft hij niets gepresteerd. Hij is geklopt door Lars Boom, Niels Albert en Stybar. Hij is niet eens de grootste van zijn eigen generatie. Waarom zou hij dan de grootste aller tijden zijn?'

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig