Uitspraken Bellens niet bevorderlijk voor investeringsklimaat, vindt Demotte
Rudy Demotte Foto: BELGA

'Wie zoveel verdient, moet wat meer respect tonen voor zijn werkgever. Didier Bellens staat aan het hoofd van een bedrijf dat voor de helft eigendom is van de overheid. We hebben nood aan een goed investeringsklimaat en dergelijke uitlatingen dragen daar niet toe bij.' Dat verklaarde minister-president Rudy Demotte van Wallonië en de Franse gemeenschap woensdag op Bel RTL.

Demotte reageerde op de harde woorden van Bellens, dinsdag op de nieuwjaarsreceptie van Belgacom voor de pers. De topman van het telecombedrijf stelde dat België in het buitenland bekendstaat als 'een land dat graag bedrijven dooddoet'.

Bellens haalde onder meer scherp uit naar de stralingsnormen in Brussel die het onmogelijk zouden maken om het 4G-netwerk uit te rollen. Ook de recente telecomwet moest het ontgelden omdat die restrictiever is dan de Europese regelgeving.

Dinsdagavond hebben ook Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), federaal minister van overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) en Brussels minister van Milieu Evelyne Huytebroeck (Ecolo) streng gereageerd op de uitspraken van Bellens.

Huytebroeck dreigt er zelfs mee om Bellens uit te sluiten van de onderhandelingen over de exploitatie van de 4G-technologie. ‘We onderhandelen niet onder druk van grove uitlatingen in de pers. Indien nodig zal ik enkel met de andere operatoren onderhandelen', zei ze.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in