Onderhandelaars woensdag weer samen over mandatenverdeling Denderleeuw
Gouverneur André Denys Foto: HN
Donderdag brengen de onderhandelaars van CD&V, N-VA en de kartellijst Open Vld/Plus opnieuw verslag uit over het verloop van de mandatenverdeling. Dat heeft gouverneur André Denys verklaard na afloop van een gesprek met informateur Jan De Nul (CD&V) en toekomstig burgemeester Jan De Dier (N-VA). Woensdag zitten de onderhandelaars over de verdeling bijeen.

De Nul en De Dier brachten maandag om 11 uur verslag uit over het gesprek dat ze zaterdag voerden over de verdeling van de mandaten met de kartellijst Open Vld/Plus. Vorige week dinsdag werd duidelijk dat gouverneur Denys slaagde in het eerste deel van zijn bemiddelingsopdracht, want de onderhandelaars van de drie partijen konden een inhoudelijk akkoord voorleggen.

Woensdag in de vooravond komen de onderhandelaars van de drie partijen opnieuw samen. 'Ik ga het vel van de beer niet verkopen vooraleer hij geschoten is, maar men is op weg naar een oplossing', aldus gouverneur Denys. 'Er zijn drie maanden scherpe tegenstellingen geweest en het vergt werk om iedereen om één lijn te brengen. Dat is mijns inziens niet onlogisch, maar ik behoud er het vertrouwen in.'

De onderhandelaars brengen op donderdag 31 januari om 11 uur verslag uit. De gouverneur voorziet die dag, de laatste dag van zijn ambtstermijn, om 12 uur een persconferentie.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in