Wat zit er in de kleerkast van Axelle Red?
Foto: Anette Aurell
Axelle Red heeft er nooit echt bij stilgestaan. Al weet ze dat ze een eigen stijl heeft, als kleine meid al. En kleerkasten vol stukken van ronkende namen als Martin Margiela, Véronique Leroy en Helmut Lang. Die ze dan weer graag combineert met vintage of stukken van de rommelmarkt. Haar kleren zijn nu te zien in het Modemuseum van Hasselt.

Een eigen expo krijgen in een modemuseum, kan dat wel, als je geen kunst neerzet? 'Eerst dacht ik: nee, ik doe het niet', vertelt Axelle Red in een interview met De Standaard Magazine. 'Omdat ik er nooit genoeg tijd voor zou kunnen vrijmaken. Maar later ben ik van mening veranderd. Ik besef dat elke look die ik neerzet, een eigen creatie is. Ik combineer vaak stukken van ontwerpers met vintage en geef daar een eigen touch aan. Alleen... een eigen expo?'

En toch is Axelle Red erin geslaagd om curator te spelen over haar persoonlijke garderobe. Het resultaat wordt nu tentoongesteld in het Modemuseum van Hasselt. U vindt er haar favoriete stukken, zoals de 'tabi' schoenen van Margiela, verschillende variaties op het jumpsuit die een belangrijke rol spelen in haar clips en de hoeden van Elvis Pompilio die al sinds de start van haar carrière veelvuldig opduiken.

Naast mode omvat ‘Axelle Red – Fashion Victim’ ook fotografie en video. De zangerese selecteerde heel behoedzaam getalenteerde fotografen en artiesten waar zij bewondering voor heeft, om haar werk te illustreren. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek, met mode-, concert- en artistieke foto's van de zangeres in outfits waarvan sommige de jaren beter hebben doorstaan dan andere.

Benieuwd naar de verhalen over het modegevoel van de kleine Fabienne Demal, wanneer ze Martin Margiela ontdekte, haar liefde voor vintage en haar kijk op zwangerschapskleding? Lees dan het volledige interview in De Standaard Magazine.

'Axelle Red - Fashion Victim' loopt nog tot en met 2 juni in het Modemuseum van Hasselt, Gasthuisstraat 11. Open van dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.00 uur.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig