De Standaard vernieuwt
Foto: DS
Beste lezer,

Op maandag 28 januari vernieuwt De Standaard. U krijgt een heldere, frisse en nog mooiere krant te lezen, die meer overzicht en ingangen biedt. Maar vooral inhoudelijk heeft de redactie aan uw krant gesleuteld.

 

 

 

Economie speelt een steeds grotere rol in de maatschappij en in de politiek, en dus ook in de krant. De lezer zal vroeger in De Standaard meer nieuws en duiding over economie vinden, van het Luikse staal en Ford Genk tot de eurocrisis en Wall Street.

dS2, de uitneembare cultuurkatern, wordt dikker en gevarieerder. De Standaard versterkt haar positie als leidende cultuurkrant. De krant behoudt zijn grote aandacht voor media en nieuwe media, en schrijft een dagelijkse spitse blog over televisie. Elke werkdag serveert de wetenschapsredactie van De Standaard twee pagina’s wetenschap. En de nieuwe rubriek Hart en Hoofd presenteert elke dag twee pagina’s met achtergrondstukken over psychologie, filosofie en relaties. Hart en Hoofd wordt de gids voor het leven aan de binnenkant.

Met een stevige brok opinie organiseert De Standaard het toonaangevende debat in Vlaanderen, met de scherpste pennen en botsende meningen van de vooraanstaande opiniemakers. Opinie wordt via de achterpagina de tweede ingang tot de krant. Op die achterpagina stelt de redactie van De Standaard met uiteenlopende reacties het debat van de dag op scherp.

En verder presenteren we bovenop het nieuws elke dag een groot achtergrondverhaal of interview en drukken we de beste fotografie af.

De redactie beoogt met deze operatie een krant die meer kan verrassen met relevante journalistiek. De Standaard is zich de voorbije jaren in snel tempo blijven heruitvinden, zowel op papier als digitaal. We ontwierpen een krant aangepast aan de ipad en aan mobiele toestellen, we lanceerden een Weekblad op zaterdag en we vernieuwden De Standaard Magazine en De Standaard der Letteren.

Nu vernieuwen we uw dagelijkse krant, die tegen de stroom in elk jaar fors meer lezers en abonnees heeft. We hebben een krant ontworpen die scherper nieuws maakt en die voluit inzet op journalistieke duiding en achtergrond, ook over wat het hoofd en het hart beroert en over wat het leven zinvol maakt. Zo hopen we u, de lezer, nog beter en betrouwbaarder te informeren over onze complexe en snel veranderende wereld.

Bart Sturtewagen en Karel Verhoeven, hoofdredacteurs