‘Budgetten nieuwe schoolinfrastructuur zijn onvoldoende'
Foto: BELGA

De Vlaamse regering beslist eerstdaags over de verdeling van meer dan 30 miljoen euro voor nieuwe schoolinfrastructuur. Groen en Open VLD vinden dat de regering talmt en dat de voorziene budgetten onvoldoende zijn.

De Vlaamse regering besliste eerder om voor 2013 30 miljoen euro te voorzien voor nieuwe schoolinfrastructuur, maar dat zal meer worden. Hoe hoog dat bedrag zal zijn, wou minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) nog niet zeggen.

Bij de begrotingscontrole in maart/april wordt dan opnieuw gekeken of er extra middelen nodig zijn, zei de minister in het Vlaams Parlement. Hij kreeg daar vragen over de capaciteitsproblemen in de Vlaamse scholen.

Bij de oppositie groeit intussen het ongeduld. ‘Alleen al in Gent en Antwerpen is 75 miljoen euro nodig. Er moeten dringend meer middelen komen. Het kan ook niet dat scholen tot na de begrotingscontrole moeten wachten op duidelijkheid. Dat is onaanvaardbaar', zegt Groen-parlementslid Elisabeth Meuleman.

Open VLD-politici Annick De Ridder en Ann Brusseel roepen de minister op snel duidelijkheid te scheppen over de verdeling van de middelen.

Ook Jos De Meyer van meerderheidspartij CD&V noemt de huidige budgetten ‘onvoldoende'. Hij suggereerde zelfs om eventueel de budgetten voor gratis vervoer voor 65-plussers bij De Lijn te gebruiken. De CD&V-onderwijsspecialist werd daarop meteen gevraagd of zijn partijgenote en minister van Mobiliteit Hilde Crevits het eens was met die suggestie. Daarop krabbelde De Meyer wat terug.